KSAUM CTS Komisyonu Çalışmaları

İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları ve Araştırmaları Merkezi olarak, 2014 yılı başından itibaren Üniversitemizde, ‘cinsel taciz ve saldırıları önlemeye yönelik, yönerge, yönetmelik ve mekanizma’ geliştirmek üzere çalışmaktayız.  KSAUM olarak  bu konuda yol almış olan farklı üniversitelerin deneyimlerine  ve  aynı zamanda uluslararası örneklere de  odaklanan çeşitli toplantı ve konferanslar düzenleyerek;  kendi üniversitemizin özgün koşullarında nasıl bir çalışma yürütebileceğimize dair  tartışma ve atölye çalışmaları yaparak; cinsel taciz, saldırı ve ayrımcılığın içerik ve farklı tezahürlerine ve bununla nasıl mücadele edileceğine dair gerek Üniversitelerarası CTS platformu üzerinden,  gerekse kendi iç sürecimizde öğrencilerimizin ve çeşitli fakültelerden ( Siyasal, Hukuk, İktisat, İletişim, Tıp, Edebiyat, Veterinerlik vb.) ilgili öğretim üyelerimizin katılımıyla toplantılar yaparak; iki yıldır yürütmekte olduğumuz bu çalışmalarımızdan çıkan önerilerimizi Üniversitemizin Yönetimiyle paylaşacağımız bir olgunluğa getirmek üzereyiz. Yakında bitireceğimiz bu çalışmamız en kısa zamanda ortak platformlarda  paylaşılacaktır.

13/11/2015